Вести

Обележена пешачка стаза у Гучи

Овог викенда у тек реновираној фискултурној сали, у прелепом амбијенту, Средње школе „Драгачево“ у Гучи, ваздушно оружје укрстиће најбољи стрелци од пионирског до сениорског узраста. На свечаном отварању уживо, а током такмичења за разгласа у лаганом ритму пратиће их трубачи, симбол ове варошице и читавог Драгачева.

Гуча, тачније Стрељачки клуб „Драгачево“ биће домаћин Првенства Србије у „Б“ и „Ц“ програму на 10 метара – дисциплина ваздушни пиштољ за пионире и пионирке, односно серијска ваздушна пушка за пионире, пионирке, јуниоре, јуниорке, секиоре и сениорке. Биће то прилика да најбољи покажу да су најбољи, њих око 400 из свих крајева Србије, који су попут трубача за надметање на Сабору трубача, своје учешће морали да изборе на квалификацијама, Првенствима региона, освајањем норме односно учешћем на такмичењу.

Домаћин, Стрељачки клуб, се максимално потрудио да спортистима и спортским радницима, као и свим љубитељима овог спорта, укаже несебично гостопримство. 

Посредством Туристичке организације општине Лучани, којој је поверена организација смештаја учесника, заинтресованима је на располагању велики број смештајних капацитета од Хотела „Нордик“, Виле „Јелена“, Хотела „Драгачевски хоризонти“ до приватног смештаја.

Иначе Стрељачки клуб ове године слави 90 година од како се у првим писаним документима помиње организовано бављење стрељачким спортом у Драгачеву. Прилика је свакако, да се сумирају резултати, истакну најбољи, а сама додела организације овог такмичења, је својеврсна награда Стрељачког савеза Србије овом клубу.

Пуну подршку овом Првенству пружила је Општина Лучани, као и јавна предузећа, установе и привредни субјекти читавог Драгачева.

Такмичење ће како и доликује, отворити председник Општине Лучани, Миливоје Доловић у пратњи Проф.Др.Ненада Путника, председника Стрељачког савеза Србије и Андре Арсовић, олимпијске такмичарке, која ће директно из Гуче отпутовати на Првенство Европе у Осијек, а потом на Олимпијске игре у Токио.