Vesti

Obeležena pešačka staza u Guči

Ovog vikenda u tek renoviranoj fiskulturnoj sali, u prelepom ambijentu, Srednje škole „Dragačevo“ u Guči, vazdušno oružje ukrstiće najbolji strelci od pionirskog do seniorskog uzrasta. Na svečanom otvaranju uživo, a tokom takmičenja za razglasa u laganom ritmu pratiće ih trubači, simbol ove varošice i čitavog Dragačeva.

Guča, tačnije Streljački klub „Dragačevo“ biće domaćin Prvenstva Srbije u „B“ i „C“ programu na 10 metara – disciplina vazdušni pištolj za pionire i pionirke, odnosno serijska vazdušna puška za pionire, pionirke, juniore, juniorke, sekiore i seniorke. Biće to prilika da najbolji pokažu da su najbolji, njih oko 400 iz svih krajeva Srbije, koji su poput trubača za nadmetanje na Saboru trubača, svoje učešće morali da izbore na kvalifikacijama, Prvenstvima regiona, osvajanjem norme odnosno učešćem na takmičenju.

Domaćin, Streljački klub, se maksimalno potrudio da sportistima i sportskim radnicima, kao i svim ljubiteljima ovog sporta, ukaže nesebično gostoprimstvo. 

Posredstvom Turističke organizacije opštine Lučani, kojoj je poverena organizacija smeštaja učesnika, zaintresovanima je na raspolaganju veliki broj smeštajnih kapaciteta od Hotela „Nordik“, Vile „Jelena“, Hotela „Dragačevski horizonti“ do privatnog smeštaja.

Inače Streljački klub ove godine slavi 90 godina od kako se u prvim pisanim dokumentima pominje organizovano bavljenje streljačkim sportom u Dragačevu. Prilika je svakako, da se sumiraju rezultati, istaknu najbolji, a sama dodela organizacije ovog takmičenja, je svojevrsna nagrada Streljačkog saveza Srbije ovom klubu.

Punu podršku ovom Prvenstvu pružila je Opština Lučani, kao i javna preduzeća, ustanove i privredni subjekti čitavog Dragačeva.

Takmičenje će kako i dolikuje, otvoriti predsednik Opštine Lučani, Milivoje Dolović u pratnji Prof.Dr.Nenada Putnika, predsednika Streljačkog saveza Srbije i Andre Arsović, olimpijske takmičarke, koja će direktno iz Guče otputovati na Prvenstvo Evrope u Osijek, a potom na Olimpijske igre u Tokio.