Vesti

Uspešno završen 4. Dragačevski hajduk fest

Susret najumešnijih kulinarskih majstora u pripremi hajdučkog ćervapa održan je u subotu, 2 jula u Guči i okupio je oko 20 ekipa – učesnika u nadmetanju. Svečano otvaranje manifestacije u 10:00 časova počelo je tradicionalno uz zvuke trube i kulturno-umetnički program. Ovogodišnji Hajduk fest posvećen je idejnom tvorcu ovog događaja Ivici Vukićeviću, koji je nažalost preminuo pre par meseci, tako da je glavna nagrada simbolično nosila njegovo ime. Tim povodom na glavnoj pozornici je uručeno počasno priznanje porodici pokojnog Ivice. U kulturno-umetničkom programu su učestvovala četiri trubačka orkestra – Marka Trnavca, Jovice Jovanovića, Vladimira Ivanovića i majstora trube Dejana Jevđića. Svi su se ponaosob potrudili da na svojstven način prezentuju atmosferu nastupajućeg festivala.

Prisutne, prijavljene ekipe su takođe imale priliku da odmere snage u nadvlačenju konopca, gde je najbolji plasman ostvarila ekipa „Merak“ iz Tučkova. Drugoplasirana ekipa je ekipa “ Latentne bekrije“ iz Požege, dok je treće mesto zauzela ekipa „Dupljaj“ iz Guče.

Nadmetanje u pripremi hajdučkog ćevapa završeno je u 14:00 časova, kada je stručni žiri imao težak zadatak da proglasi najboljeg kulinarskog majstora. 

Sastav stručnog žirija su činili – Rajko Dobrosavljević, vlasnik restorana iz Beograda, Veljko Cvijović, profesionalni kuvar i vlasnik restorana iz Beograda i Đorđe Nikitović, vlasnik restorana iz Tučkova.

Nagrada za najbolje pripremljeni hajdučki ćevap i novčani iznos od 40.000 dinara pripala je ekipi „Rumuni“ iz Lučana, drugoplasirana ekipa Sportski centar “ Mladost“ iz Čačka je dobila mangalo, dok je treća nagrada u iznosu od 15.000 dinara pripala  ekipi „Hajduci“ iz Čačka.

Naši najmlađi posetioci imali su priliku da uživaju u dečijoj predstavi “ Muzički kabare“ u organizaciji Biblioteke opštine Lučani, na pozornici Kulturnoig centra sa početkom u 18:00 časova.

Kao vrhunac programskog dela manifestacije održan je koncert Slađe Alegro u 21:00 čas, koji je pobrao velike simpatije publike i prisutnih medija.

Organizatori 4. Dragačevskog hajduk festa – Opština Lučani, Turistička organizacija „Dragačevo“, Udruženje ugostitelja Guče i Biblioteka opštine Lučani se srdačno zahvaljuju svim učesnicima, sponzorima, posetiocima i predstavnicima medija koji su dali doprinos realizaciji ove manifestacije.