Вести

Успешно завршен 4. Драгачевски хајдук фест

Сусрет најумешнијих кулинарских мајстора у припреми хајдучког ћервапа одржан је у суботу, 2 јула у Гучи и окупио је око 20 екипа – учесника у надметању. Свечано отварање манифестације у 10:00 часова почело је традиционално уз звуке трубе и културно-уметнички програм. Овогодишњи Хајдук фест посвећен је идејном творцу овог догађаја Ивици Вукићевићу, који је нажалост преминуо пре пар месеци, тако да је главна награда симболично носила његово име. Тим поводом на главној позорници је уручено почасно признање породици покојног Ивице. У културно-уметничком програму су учествовала четири трубачка оркестра – Марка Трнавца, Јовице Јовановића, Владимира Ивановића и мајстора трубе Дејана Јевђића. Сви су се понаособ потрудили да на својствен начин презентују атмосферу наступајућег фестивала.

Присутне, пријављене екипе су такође имале прилику да одмере снаге у надвлачењу конопца, где је најбољи пласман остварила екипа “Мерак” из Тучкова. Другопласирана екипа је екипа ” Латентне бекрије” из Пожеге, док је треће место заузела екипа “Дупљај” из Гуче.

Надметање у припреми хајдучког ћевапа завршено је у 14:00 часова, када је стручни жири имао тежак задатак да прогласи најбољег кулинарског мајстора. 

Састав стручног жирија су чинили – Рајко Добросављевић, власник ресторана из Београда, Вељко Цвијовић, професионални кувар и власник ресторана из Београда и Ђорђе Никитовић, власник ресторана из Тучкова.

Награда за најбоље припремљени хајдучки ћевап и новчани износ од 40.000 динара припала је екипи “Румуни” из Лучана, другопласирана екипа Спортски центар ” Младост” из Чачка је добила мангало, док је трећа награда у износу од 15.000 динара припала  екипи “Хајдуци” из Чачка.

Наши најмлађи посетиоци имали су прилику да уживају у дечијој представи ” Музички кабаре” у организацији Библиотеке општине Лучани, на позорници Културноиг центра са почетком у 18:00 часова.

Као врхунац програмског дела манифестације одржан је концерт Слађе Алегро у 21:00 час, који је побрао велике симпатије публике и присутних медија.

Организатори 4. Драгачевског хајдук феста – Општина Лучани, Туристичка организација “Драгачево”, Удружење угоститеља Гуче и Библиотека општине Лучани се срдачно захваљују свим учесницима, спонзорима, посетиоцима и представницима медија који су дали допринос реализацији ове манифестације.