Sport

Sport i sportski tereni

Pristalicama aktivnijih oblika odmora na raspolaganju je novoizgrađen kompleks sportskih terena u Guči, u prelepom prirodnom ambijentu, na obali reke Bjelice. U okviru sportskog centra nalaze se tereni za  košarku, fudbal, odbojku na pesku i gradski bazen. Ova mala ali srdačna varoš poseduje i brojna uređena šetališta. Osnovna i srednja škola u svom sklopu imaju i fiskulturne sale kao i terene za razne vrste sportova na otvorenom.

Lučani su prepoznatnjivi po raznim sportskim disciplinama, naročito po uspešnim fudbalerima i odbojkašima koji su ovde ponikli. Pored stadiona fudbalskog kluba „ Mladost“  nalaze se sportski tereni za tenis i bazen. Fudbalski klub „Mladost“ iz Lučana već godinama beleži uspešne rezultate u Super ligi Srbije.

Streljački klub „Dragačevo“ Guča postoji sa tradicijom dugom 90 godina i ostvaruje značajne uspehe u ovoj vrsti sporta. Sportski klub ima 47 registrovanih članova u svim kategorijama. Polaznici vežbaju u moderno opreljenoj streljani pucajući iz vazdušne puške i pištolja. U aprilu ove godine Streljački klub „Dragačevo“ biće domaćin regionalnog prvenstva u gađanju iz vazdušne puške i pištolja, dok će 15 i 16. maja biti organizovano državno prvenstvo u C kategoriji na kome će učestvovati oko 400 učesnika.

Šahovski klub „Jelica PEP“ iz Goračića dugodišnji je prvak Savezne lige Republike Srbije i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ovi uspešni sportisti dobar su primer kako jedan manji klub može ostvariti tako zapažene rezultate. Još od 2009. godine koja je bila prva takmičarska godina za ovaj klub, uspesi su se nizali jedan za drugim. Manifestacija „Kumovijada“ u Goračićima već godinama okuplja najbolje šahiste iz Srbije i regiona.

Dobra sportska infrastruktura koristi se za organizovanje raznih manifestacija i takmičenja. Najznačajniji su: Međunarodni turnir u malom fudbalu za mlađe kategorije „ Trofej“ Guča, Tradicionalni vikend šahovski turnir u Goračićima, karate turnir koji se organizuje na dan opštine, Memorijalni odbojkaški turnir „ Branislav Popović-Pop“ u kategoriji pionira i pionirki i dr.   

Više informacija

Lučani
Guča
Goračići

• košarka
• fudbal
• mali fudbal
• odbojka
• odbojku na pesku
• streljaštvo
• šah