Спорт

Спорт и спортски терени

Присталицама активнијих облика одмора на располагању је новоизграђен комплекс спортских терена у Гучи, у прелепом природном амбијенту, на обали реке Бјелице. У оквиру спортског центра налазе се терени за  кошарку, фудбал, одбојку на песку и градски базен. Ова мала али срдачна варош поседује и бројна уређена шеталишта. Основна и средња школа у свом склопу имају и фискултурне сале као и терене за разне врсте спортова на отвореном.

Лучани су препознатњиви по разним спортским дисциплинама, нарочито по успешним фудбалерима и одбојкашима који су овде поникли. Поред стадиона фудбалског клуба „ Младост“  налазе се спортски терени за тенис и базен. Фудбалски клуб „Младост“ из Лучана већ годинама бележи успешне резултате у Супер лиги Србије.

Стрељачки клуб „Драгачево“ Гуча постоји са традицијом дугом 90 година и остварује значајне успехе у овој врсти спорта. Спортски клуб има 47 регистрованих чланова у свим категоријама. Полазници вежбају у модерно опрељеној стрељани пуцајући из ваздушне пушке и пиштоља. У априлу ове године Стрељачки клуб „Драгачево“ биће домаћин регионалног првенства у гађању из ваздушне пушке и пиштоља, док ће 15 и 16. маја бити организовано државно првенство у и C категорији на коме ће учествовати око 400 учесника.

Шаховски клуб „Јелица ПЕП“ из Горачића дугодишњи је првак Савезне лиге Републике Србије и у мушкој и у женској конкуренцији. Ови успешни спортисти добар су пример како један мањи клуб може остварити тако запажене резултате. Још од 2009. године која је била прва такмичарска година за овај клуб, успеси су се низали један за другим. Манифестација „Кумовијада“ у Горачићима већ годинама окупља најбоље шахисте из Србије и региона.

Добра спортска инфраструктура користи се за организовање разних манифестација и такмичења. Најзначајнији су: Међународни турнир у малом фудбалу за млађе категорије „ Трофеј“ Гуча, Tрадиционални викенд шаховски турнир у Горачићима, карате турнир који се организује на дан општине, Mеморијални одбојкашки турнир „ Бранислав Поповић-Поп“ у категорији пионира и пионирки и др.   

Више информација

Лучани
Гуча
Горачићи

• кошарка
• фудбал
• мали фудбал
• одбојка
• одбојку на песку
• стрељаштво
• шах