Спорт

Пешачке и бициклистичке стазе

Видиковац на Јелици

На самом врху планине Јелице која представља природну границу између Драгачева и Чачанске котлине (Црна стена 929) недавно је изграђен видиковац одакле се простире невероватан поглед на Голију, Троглав, Чемерно, Радочело, Столове…Поред  Црне стене за планинаре су такође атрактивни планински врхови Небош, Стјеник и Градине.


Пешачка стаза на Јелици

За оне којима је планинарење омиљена дисциплина, планинарске руте на Јелици биће прави изазов. Нетакнута природа, бујна флора и мноштво животињског света учиниће да имате осећај као да се налазите на неком познатом планинском масиву. Дужина пешачке и бициклистичке стазе износи 8 км у једном правцу и води до самог врха планине Јелице – Црна стена. Поглед са видиковца досеже до најудаљенијих врхова Чемерна, Радочела, Голије и Копаоника. Посебан значај за ову руту има археолошко утврђење „ Градина на Јелици“, које полазници врло радо посете током своје авантуре.

Пешачка стаза у Гучи

Пешачка стаза у Гучи намењена је савременим туристима који често показују потребу за активнијим облицима туризма, попут пешачења и планинарења. Стога су представници Туристичке организације „Драгачево одлучили да обележе једну од најлепших пешачких рута у Гучи. Дужина пешачке стазе износи 4,4 км и она пролази кроз најживописније пределе ове варошице, са којих поглед обухвата читаву варош. Почетак стазе је у улици 7. јули, док се крајња тачка налази у улици Богдана Kапелана.

Више информација

Локације

Пешачење
Бициклизам