Smeštaj

Seosko-turističko domaćinstvo „Vajati“ • Gornja Kravarica

Na samo 8km od Guče, u dragačevskom selu Gornja Kravarica, smešteni su “Vajati” – kompleks savremeno opremljenih apartmana sa četiri zvezdice, koji svakom gostu nude ugodan i prijatan odmor. Uredno travnjaci, brojne saksije sa najrazličitijim vrstama cveća, fontana na sredini dvorišta, čine “Vajate” pravom malom oazom Dragačeva. Na 6 ha imanja nalaze se: bazeni za decu i odrasle, sportski tereni, dečije igralište i SPA centar.

U okviru domaćinstva nalazi se i drvena terasa (veranda), koja prima do 200 ljudi i idealna je za organizaciju vaših događaja. Za intimnija slavlja, bez obzira na godišnje doba, u ponudi je i bašta kapaciteta do 70 mesta i restoran u rustičnom stilu sa 20 mesta. Prijatan ambijent, ljubazna i profesionalna usluga i bogat gastronomski kotao zadovoljiće ukuse i najvećih hedonista.

Ono što “Vajate” čini jedinstvenima jeste nesvakidašnji spoj modernog i tradicionalnog. U okviru našeg kompleksa smešten je i jedan autentičan vajat, koji verno oslikava dom srpskog seljaka iz XIX veka, u kom organizujemo druženja u duhu davnih vremena: uz ognjište i bogatu zakusku.

Raspolažemo sa 3 objekta za smeštaj gostiju. Sve sobe su komforne i udobne, savremeno opremljene, a svaka ima parno grejanje, klima uređaj, televizor i WI-FI internet. Nameštaj je od punog drveta, a posteljina je vrhunskog kvaliteta sa antialergijskim jastucima.

 

KUĆA broj 1: u njoj se nalaze 6 soba – 4 dvokrevetne i 2 jednokrevetne sa francuskim ležajem. Svaka dvokrevetna soba ima pomoćni ležaj koji se izvlači iz boka kreveta i po udobnosti ne zaostaje za standardnim krevetom. U dvokrevetnim sobama postoji mogućnost spajanja kreveta uz dodatak umetka, koji popunjava prostor između dušeka čime se dobija bračni ležaj. Svaka soba ima svoje kupatilo.
KUĆA broj 2: ima 5 dvokrevetnih soba. 4 sobe raspolažu i sa pomoćnim ležajevima. U prizemlju se nalaze 2 dvokrevetne sobe, trpezarija i kupatilo, a na spratu 3 dvokrevetne sobe i kupatilo. Ova kuća je idealna za porodicu.
KUĆA broj 3: sastoji se od 2 apartmana: Aleksandra i Valentina sa francuskim krevetom, mini kuhinjom, kupatilom, TV, klimom. U apartman Aleksandra postoji mogućnost unošenja pomoćnog ležaja (krevet standardnih dimenzija).

U “Vajatima” se posebna pažnja obraća na gastronomski užitak gostiju.Po receptima naših baka spremaju se pite, supe, čorbe, kačamak, uštipci, popara, salate, peče se hleb i kukuruzna proja, gotove se sarme, svadbarski kupus, razna variva, orasnice, vanilice, torte i ostale poslastice. Na meniju je i veliki izbor gotovih jela, zatim mesa i jela ispod sača, jagnjeće i praseće pečenje sa ražnja, i sve vrste mesa sa roštilja. Tu su još i domaće kobasice, svinjske i goveđe pršute, domaći sir i kajmak i ostali specijaliteti nacionalne kuhinje, kao i mnoga druga jela koja se pripremaju po porudžbini. Ukoliko imate želju, možete ponešto od svega pripremati zajedno sa domaćinima. Veliki je i izbor domaćih i stranih pića, a svakom gostu sa zadovoljstvom preporučujemo domaću rakiju, sad već čuvenu – “Budilicu”.

Više informacija

Gornja Kravarica

 +38132861146
+38162/8565505
office@vajati.rs
www.vajati.rs

• 7 soba sa francuskim ležajem
• 5 dvokrevetnih soba
• 2 jednokrevetne sobe
• 2 apartmana

• bazeni za decu i odrasle
• sportski tereni
• dečije igralište
• terasa sa 200 mesta
• bašta kapaciteta 20 mesta

• proizvodnjom domaćih sokova i mlečnih proizvoda.