Смештај

Сеоско-туристичко домаћинство „Вајати“ • Горња Краварица

На само 8км од Гуче, у драгачевском селу Горња Kраварица, смештени су “Вајати” – комплекс савремено опремљених апартмана са четири звездице, који сваком госту нуде угодан и пријатан одмор. Уредно травњаци, бројне саксије са најразличитијим врстама цвећа, фонтана на средини дворишта, чине “Вајате” правом малом оазом Драгачева. На 6 ха имања налазе се: базени за децу и одрасле, спортски терени, дечије игралиште и СПА центар.

У оквиру домаћинства налази се и дрвена тераса (веранда), која прима до 200 људи и идеална је за организацију ваших догађаја. За интимнија славља, без обзира на годишње доба, у понуди је и башта капацитета до 70 места и ресторан у рустичном стилу са 20 места. Пријатан амбијент, љубазна и професионална услуга и богат гастрономски котао задовољиће укусе и највећих хедониста.

Оно што “Вајате” чини јединственима јесте несвакидашњи спој модерног и традиционалног. У оквиру нашег комплекса смештен је и један аутентичан вајат, који верно осликава дом српског сељака из XИX века, у ком организујемо дружења у духу давних времена: уз огњиште и богату закуску.

Располажемо са 3 објекта за смештај гостију. Све собе су комфорне и удобне, савремено опремљене, а свака има парно грејање, клима уређај, телевизор и WИ-ФИ интернет. Намештај је од пуног дрвета, а постељина је врхунског квалитета са антиалергијским јастуцима.

 

KУЋА број 1: у њој се налазе 6 соба – 4 двокреветне и 2 једнокреветне са француским лежајем. Свака двокреветна соба има помоћни лежај који се извлачи из бока кревета и по удобности не заостаје за стандардним креветом. У двокреветним собама постоји могућност спајања кревета уз додатак уметка, који попуњава простор између душека чиме се добија брачни лежај. Свака соба има своје купатило.
KУЋА број 2: има 5 двокреветних соба. 4 собе располажу и са помоћним лежајевима. У приземљу се налазе 2 двокреветне собе, трпезарија и купатило, а на спрату 3 двокреветне собе и купатило. Ова кућа је идеална за породицу.
KУЋА број 3: састоји се од 2 апартмана: Александра и Валентина са француским креветом, мини кухињом, купатилом, ТВ, климом. У апартман Александра постоји могућност уношења помоћног лежаја (кревет стандардних димензија).

У “Вајатима” се посебна пажња обраћа на гастрономски ужитак гостију.По рецептима наших бака спремају се пите, супе, чорбе, качамак, уштипци, попара, салате, пече се хлеб и кукурузна проја, готове се сарме, свадбарски купус, разна варива, ораснице, ванилице, торте и остале посластице. На менију је и велики избор готових јела, затим меса и јела испод сача, јагњеће и прасеће печење са ражња, и све врсте меса са роштиља. Ту су још и домаће кобасице, свињске и говеђе пршуте, домаћи сир и кајмак и остали специјалитети националне кухиње, као и многа друга јела која се припремају по поруџбини. Уколико имате жељу, можете понешто од свега припремати заједно са домаћинима. Велики је и избор домаћих и страних пића, а сваком госту са задовољством препоручујемо домаћу ракију, сад већ чувену – “Будилицу”.

Више информација

Горња Краварица

 +38132861146
+38162/8565505
оffice@vajati.rs
www.vajati.rs

• 7 соба са француским лежајем
• 5 двокреветних соба
• 2 једнокреветне собе
• 2 апартмана

• базени за децу и одрасле
• спортски терени
• дечије игралиште
• тераса са 200 места
• башта капацитета 20 места

• производњом домаћих сокова и млечних производа.