Испратили смо 57. Драгачевски сабор трубача. Сабирамо утиске и испраћамо последње посетиоце. Највећа смотра српског трубаштва одржана је 9-13. августа у Гучи, на старом добро познатом трубачком одредишту. Посећеност манифестације значајно је порасла у односу на претходну годину. Oко 1000 учесника учествовало је у културно-уметничком програму, који и даље почива на традиционалним основама. Угостили смо и два инострана бенда из Италије и Португала. На сениорском такмичењу за престижне награде надметало се 19 најбољих трубачких оркестара из Србије. Титула најбољег трубача по оцени стручног жирија припала је Јанку Јовановићу из Пожеге, док је за најбољи оркестар проглашен оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана. Као фаворит публике „златном трубом“ награђен је оркестар Ивана Јовановића из Ужица.

У оквиру активности Туристичке организације „Драгачево“ све је протекло у најбољем реду. Организован је смештај за учеснике у програму а први пут ове године трубачки оркестри су боравили у Дому трубача. Бројним страним и домаћим туристима организован је смештај у домаћој радиности. Званичан камп 57. Драгачевског сабора трубача угостио је љубитеље ноћења под отвореним небом kako из Србије тако и из иностранства.

Под покровитељством Туристичке организације Драгачево организован је 4. Саборски сајам туризма на коме је учествовало 9 туристичких организација из Србије и региона. Сви учесници подједнако су се потрудили да представе саборашима најатрактивнију туристичку понуду.

Захваљујемо се свим учесницима и посетиоцима који су допринели да Драгачевски сабор трубача и даље буде једна од најпосећенијих манифестација у Србији, па и у окружењу.
Хвала што сте препознали Гучу као место добре забаве и квалитетне музике и што сте из године у годину наши верни гости.