Сеоска домаћинства у Драгачеву никла су 80- тих година. Предивни сеоски пејзажи, комфоран смештај, разноврсна здрава и домаћа храна и наши љубазни домаћини учиниће да доживите прави угођај. Дочекаће вас уз слатко и ракију како се то од давнина у Драгачеву чини. Вредне домаћице понудиће вам да заједно направите зимницу , гибаницу или да се окушате у неком ручном раду. Домаћини ће вас одвести до својих воћњака и ливада, где са њима можете убрати здраве плодове и уживати у мирису покошене траве. Печење ракије уз обавезну дегустацију биће вам незаборавно. Предах од послова у пољу можете пронаћи у одмору у пространим двориштима док дан полако тоне у сумрак.

Сеоско – туристичко домаћинство „Вајати“ – Горња Краварица

На само 8 километара од Гуче, у селу Горња Краварица смештени су „Вајати„ – комплекс савремено опремљених апартмана са четири звездице, који сваком госту пружају прилику за истински одмор и рекреацију у сеоском амбијенту уз бројне садржаје. На 6 ha имања поред смештајних објеката у оквиру којих се налази 14 соба и два апартмана, налазе се и базени за децу и одрасле, спортски терени, дечије игралиште, тераса са 200 места и башта капацитета 20 места.

Доживите спој традиционалног и модерног на свој начин. Љубазно особље уз професионалну услугу задовољиће укусе и највећих хедониста.

Место: Горња Краварица
Смештај: 7 соба са француским лежајем, 5 двокреветних соба, две једнокреветне собе и 2 апартмана
Категорија: I
Контакт: +381 32 86 11 46;  +381 62 85 65 505;  e-mail: vajati@eunet.rs

Велики Грабовски

Етно домаћинство смештено је на падинама планине Јелице, 7 км од Гуче, окружено предивним сеоским пејзажима са погледом на варошицу која се назире у даљини. У домаћинству се може сместити 30 особа распоређених у 6 вајата, опремљених најосновнијим стварима, са ентеријерима налик старим, српским сеоским кућама . Поред тога, у самом дворишту се налази и кафана са пансионском понудом , на чијем менију се налазе специјалитети намењени правим љубитељима српске кухиње.

Место: Граб
Смештај: 4 трокреветне собе
Категорија: IV
Контакт: +381 64 208 7174;   e-mail: velikigrabovski@gmail.com

Домаћинство Радише Божанић

На узвишењу надомак Гуче опасано пространством пашњака и шумском вегетацијом очекују Вас наши домаћини са већ завидним искуством у сеоском туризму. У оквиру домаћинства на само 3 км од центра варошице ,налазе се две очуване полубрвнаре са једном четворокреветном собом и 2 апартмана. Шетње у природи, сакупљање биља, вожње бициклом живописним пределима и лов само су неке од активности које Вам срдачно препоручујемо. Не заборавите да по повратку понесете неке од домаћих производа, слатко или домаћи сок чији укуси ће Вас увек враћати у Драгачево.

Место: село Гуча
Смештај: 1 четворокреветна соба и 2 апартмана
Категорија: IV
Контакт: 063 86 114 84;   bozanicradisa@yahoo.com

Етно комплекс „ Јелички бисери“

У предивном окружењу надомак престонице трубе налази се домаћинство са две етно брвнаре ,чији ентеријер буди дух старих времена и сећање на стару српску архитектуру. Оплемењене етно мотивима брнаре располажу са по два лежаја са посебним купатилом и терасом. Забавите се играјући билијар са друштвом, или породицом и уживајте у роштиљању са звуцима трубе у даљини . Домаћини у својој ризници поседују и домаћу ракију и мед. Несебично ће их са вама поделити у знак прелепих успомена и новог пријатељства. Проведите пријатан дан, викенд или годишњи одмор у „ Јеличким бисерима“. Наши домаћини чекају да вас угосте.

Место: Гуча
Смештај: 2 двокреветне собе
Контакт: +381 64 23 65 256 (Тања);  milanparezanovic@yahoo.com

Доњи Дубац

Село Доњи Дубац простире се око реке Бјелице и раскошног Чемерна, на надморској висини од 600 м. Широм овог , малог живописног драгачевског села расута су домаћинства која ће вам понудити комфоран смештај, разноврсну здраву и домаћу храну из својих башта а наши љубазни домаћини учиниће да доживите прави угођај. Дочекаће вас уз слатко и ракију како се то од давнина у Драгачеву чини. Вредне домаћице понудиће вам да заједно направите зимницу , гибаницу или да се опробате у неком ручном раду. Домаћини ће вас одвести до својих воћњака и ливада, где са њима можете брати воће и окушати се у радовима на пољу. Печење ракије уз обавезну дегустацију биће вам незаборавно. Обавезно посетите и „Кућу Тадића“ са јединственом галеријом фресака.

Драга Петровић

Место: Доњи Дубац
Смештај: 2 двокреветне собе
Kaтегорија: II
Контакт: +381 32 863 139

Марија Вулићевић

Место: Доњи Дубац
Смештај: 2 једнокреветне собе
Категорија: III
Контакт: +381 32 863 087;  +381 64 66 66 467

Марија Гогић

Место: Доњи Дубац
Смештај: 2 двокреветне и 1 једнокреветна соба
Категорија: III
Контакт: +381 32 863 245

Радосија Савић

Meсто: Доњи Дубац
Смештај: 2 двокреветне собе
Категорија: II
Контакт: +381 32 863 372

Каона

Каона је смештена између планина Јелице и Чемерно, на 20-ом километру од Гуче. Природа је овом крају несебично даровала разноврсне шумске комплексе листопадног и четинарског дрвећа. Село је добро инфраструктурно уређено, са основном школом, амбулатом, продавницама и угоститељским објектима. Поседује најдужу традицију у сеоском туризму у драгачевском крају. Посебно је атрактивно у зимском периоду, када бројни љубитељи скијања овде проналазе уточиште. Стаза дужине око 200 м са ски лифтом нуди безброј могућности за забаву на снегу.

Ратко Лазовић

Mесто: Каона
Смештај: 3 двокреветне собе
Контакт: +381 32 865 118

Љубина Штављанин

Место: Каона
Смештај: 3 двокреветне собе и 2 једнокреветне
Контакт : +381 32 865 027

Радица Корићанац

Место: Каона
Смештај: 2 двокреветне собе
Контакт: +381 32 865 177

Горачићи

Бројни туристички мотиви присутни су на овом простору. На падинама планине Јелице, полако ничу сеоска домаћинства која се опредељују за бављење туризмом. У селу се налази најстарија црква у Дрaгачеву и музеј горачићке буне. Горачићи располажу са укупно 100 лежаја у двокреветним и трокреветним собама. Присутне су и бројне погодности за бављење ловним туризмом. У самом селу постоји ловачки дом као и 20 ловачких кућица на планини Јелици са по 4-6 лежаја.

Надица Кнежевић

Место: Горачићи
Смештај: 2 двокреветне собе са дневним боравком, кухињом и купатилом
Контакт: +381 60 700 69 89

Домаћинство Мића Раковић

Место: Горачићи
Смештај: 2 петокреветне собе, две двокреветне и 1 једнокреветна соба, два купатила, теретана, wireless
Контакт: +381 32 857 335 ;  e-mail: temeljko@inbox.ru